duminică, 9 februarie 2014

Fluorul, marea pacaleala a secolului: un inhibitor neuronal, care ne prosteste


Daca nu te gandesti la sanatatea ta cand mananci si bei, ar trebui sa te gandesti la asta: daca nu esti atent la ce mananci si bei, la ceea ce le dai copiilor tai sa inghita in fiecare zi, vei deveni un sclav, iar copiii tai si mai rau. Ar fi frumos sa fie doar o metafora. Nu este. E realitatea.




De data acesta, efectul e chiar mai grav decat o burta de bere sau o alergie de la gluten. Cum ti se pare ideea ca esti destinat unei vieti de sclav, o viata lipsita de judecata tocmai pentru ca asta se doreste de la tine? Sa fii integrat in sistem?

Traim intr-o perioada critica pentru omenire, una in care omul ca specie a fost indepartat atat de mult de esenta sa incat deja nu mai poate gandi obiectiv. Marea problema este ca tocmai ceea ce mancam (introducem in noi) ne creeaza aceste probleme. Mai mult, iata o ipoteza conform careia copiii tai sunt "vanati" inca de dinainte de a se naste pentru a fi integrati in acest sistem numit Produ-Consuma-Produ.

Daca ai un copil, stii deja ca unei mame, din a patra luna de sarcina, incepe sa i se dea fluor. Mai mult, copiii care vin pe lume ar trebui sa ia fluor inca pana pe la vreo doi ani. Stiai insa ca fluorul este un inhibitor neuronal? Stiai ca fluorul reduce puterea de judecata si "agresivitatea naturala" a indivizilor? E uimitor ca in Romania inca se vinde cu mult succes aceasta gogoasa, desi studiile au dovedit deja: eficienta fluorului in prevenirea cariilor nici macar nu este adevarata.



(Sa fie cineva foarte interesat de aducerea pe lume a unor noi generatii lipsite de judecata, o generatie de oameni care sa consume si apoi sa munceasca mai mult pentru a consuma lucruri care il fac dependent, totul pentru... bani? Ah, ar trebui sa specific ca nu ma interseaza teoriile conspirationiste prea tare. Dar cred ca publicitatea si consumersimul, minciuna si rautatea, frica si indiferenta sunt la ora actuala suficient de puternice pentru a subjuga lumea mai tare decat orice organizatie psihopata sau cu rea vointa.)

Un studiu foarte amplu, realizat la sfarsitul anilor '80 pe 39.000 de copii americani, citat de revista Descopera aici, a demonstrat ca fluorul nici macat n-ar avea mult laudatul efect de a preveni aparitia cariilor. In schimb, un reputat jurnalist spaniol, David Heylen Campos, a avansat ipoteza ca fluorul ar fi folosit pentru a tine sub control populatia, impiedicand-o sa devina prea violenta.

 
 

Jurnalistul crede ca metoda isi are originea in cercetarile efectuate in lagarele de concentrare din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand nazistii au adaugat in hrana detinutilor mici cantitati de fluor pentru a-i linisti si a-i mentine intr-o stare de letargie mentala, impiedicandu-i astfel sa se revolte. Jurnalistul afirma ca, de altfel, si unele medicamente utilizate azi in ospicii si aziluri de batrani contin fluor.

Mai e ceva de spus despre sclavia in fata substantelor care ne altereaza puterea de judecata si emotiile? Ei bine, "agresivitatea naturala", cea care ne-a ajutat in urma cu mii de ani sa supravietuim ca specie, dar si sentimentele de empatie si de ajutorare pentru cei din propria specie au disparut in mare masura. De ce? De vina nu este doar "spalarea creierului" prin metode civilizatoare psihologice vechi de cateva mii de ani (si care inca au efect in societatile umane moderne), ci si auto-spalarea pe creier prin intermediul a ceea ce mancam.
 

Un comentariu:

  1. GOOGLE, doru.costrea20@gmail.com, LINKEDIN Apare SI o fotografie.
    CE varsta credeti ca are barbatul din poza ?

    Dupa aceea discutam de Dieta PALEO ... O practica inainte de a aparea ... :)
    Intai, a mancat in general RAW, citind despre Bazele Nutirtiei. Doctorii care scriu tratate stiu in general, CARTE.
    Dar, pe de o parte si EI sunt adicti la mancaruri gatite (Laturi Gatite le zic eu ...)
    Apoi exista o anume OMERTA :

    "NU le spuneti Bobulimii ADEVARUL ca ii pierdem de Clienti la Bolile Metabolic-Degenerative, Bolile Civilizatiunii ..."
    Si NOI, Doftorii SI, mai ales PHARMA ...
    Scriam pe Forumuri Online prin 2006 despre spalatul dintilor si gurii cu SARE (NaCL).
    O dentista mi-a raspuns dirct si cinic : "Pai, NOI, Dentistii cum mai traim ?"
    Deci (NU numai in Medicina ...) se CREEAZA Clientii ... :)

    RăspundețiȘtergere